Oldalak

Az utca emberei, a LENTIEK világának lakói mit sem sejtenek a város feletti életről. Pedig saját városuk parlagon hagyott ötödik homlokzatát birtokba vették a FENTIEK, akik titkos helyeiken élik izgalmas és felszabadult életüket. Fent lenni olyan, mint egyszerre elbújni és előbújni. A tetőmanóknak persze megvannak az igazi rejtekhelyeik is, ahonnan kuncogva figyelik, mikor néhanapján egy-egy LENTI kimászik – félve, csak muszájból, mert elromlott az antenna, vagy ellenőrizni kell a szigetelést. A leggyakoribb látogatók persze kéményseprők, és ők igazán barátságosak, mintha félig hozzájuk tartoznának. Aki nyitott szívvel lépi át a határt, az többé nem akar visszamenni. Egy új város nyílik meg előtte, lelke felszabadul. Ez történt velünk is, és azóta detektívregényekbe illő új hobbit találtunk – felfedezni a város tetővilágát, új és új megkapó helyekre bukkanni, melyek csak a mieink, hiszen ott szabadság van és mégis intim, mégis titkos. A város házai lassan átváltoznak a szemünkben – vajon mit rejthet az ötödik homlokzat?

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a budapesti lakók egy nagy része nem is tudja, mi van a házainak tetején. És hogy vajon hányan érzik át a tetőre kimenés titkos szabadságát?

Úgy fedezzük fel a tetőket, hogy város műholdas képét böngészve kiírjuk azokat a helyeket, ahol érdemes próbálkozni, mert van lapos része a tetőnek és izgalmasnak néz ki a terep. Megközelíthetetlen tetők léteznek, de unalmasak nem. A listával a kezünkben irány a terep, ahol a bejutási-feljutási nehézségeket kedvességgel hidaljuk át, aztán megnyomjuk a liftben a legnagyobb számú gombot. Csatlakozzatok Ti is, segítsetek a tetők világának felfedezésében, osszuk meg egymással élményeinket!

2011. okt. 27.

titkos templomra bukkantunk!

 Kedden egy népszínház utcai tetőre indultunk, és keresés közben egy bérházakkal körülépített templomra bukkantunk. ???
Hihetetlen, de létezik, itt van a Rákóczi úton!
Állítólag szlovák nemzetiségi lutheránus templom volt, az 50-es évek óta nem tartanak istentiszteletet. Azóta volt játékterem, sőt kocsma is! Legutóbb karate edzések voltak benne, és az volt kiírva, hogy "harcművészetek temploma".